Knihu napsal pracovník Výzkumného ústavu včelařského v Dole Ing. Dalibor Titěra, CSc. a popisuje v ní, jak název napovídá, včelí produkty. Od medu přes vosk, pyl, mateří kašičku, propolis až po včelí jed.

To, že se med používá na bolest v krku, jsem už věděl, ale působí prý i na léčení otevřených ran. A víte, že se med nemá rozehřívat v mikrovlnné troubě, že tmavý med není zdravější než světlý… ?

Přináší recepty na vaření a pečení. Dokonce i na medovinu, může to být zajímavé, ale já si stejně raději koupím hotovou medovinu přímo ve výzkumném ústavu. Mám vyzkoušené lahodné voňavé skořicové sušenky (naprosto jednoduchá příprava). Sbíhají se mi sliny na mramorově medovo-čokoládový dort, skotské medové palačinky, medová kuřecí stehna… (prostě na všechny recepty v knize).

Dále uvádí návod, jak ze včelího vosku vyrobit svíčky nebo krém proti akné.

Kniha ovšem není medová kuchařka nebo návod, jak zacházet se včelími produkty. Popisuje život včel, jak vznikají včelí produkty a jejich chemické složení. Obecně „pravdy“ o včelách a jejich produktech vyvrací, některé potvrzuje.

Vydalo nakladatelství Brázda, počet stran 176 + 24 barevné přílohy, doporučená cena 195 Kč