Nemůžu souhlasit s konkrétním hodnocením restaurace Da Emanuel na Scuku, které popisuje výkony jako nadprůměrné. Osobně nemám důvod se tam vracet, necítil jsem se pohodlně a poměr výkon/cena se mi zdá nevyvážený.

Do restaurace Da Emanuel jsme dostali poukázku, podniky této cenové kategorie běžně nenavštěvuji. Přestože jsme se dobře najedli, necítili jsme se tu úplně pohodlně a to i kvůli okolní společnosti. Jsou drahé restaurace s nóbl hosty (v dobrém slova smyslu), zde jsem ovšem měl pocit, že jsem se ocitl především mezi zbohatlíky.

Při vstupu na mě obsluha nereagovala, musel jsem se jim v podstatě vnutit, že máme rezervaci. Číšník naopak ochotně poradil s výběrem steaku, který byl podle objednávky propečený medium well done rovnoměrně v celém kuse masa. Neviděl jsem láhev od rozlévaného vína (Primitivo). Italský podnik a káva trapas! Pěna v cappuccinu byla spíš do koupele. Objednávka espressa probíhala zhruba následovně:

A: Presso prosím!
B: Malé nebo velké?
A: Prostě presso.
B: Ale já nevím, jestli chcete velké nebo malé!

Všude cedulky reserve, hosty bez rezervace neusadili, ale za celý náš pobyt byla obsazenost tak poloviční. Úsměvy šetří pro štamgasty. Taky mi přijde nedůstojné hosta, když číšníci v pracovní místnosti (předkuchyň, nebo jak to nazvat) sledují v televizi Ligu mistrů. Podnik je celý kuřácký. Vzduchotechnika se snaží, ale na tak malé prostoru stejně něco ucítíte.

Celkové hodnocení

prostředí: 2/5 (slabé)
personál: 2/5 (slabé)
kvalita: 3/5 (ok)

Scuk hodnocení restaurace Da Emanuel